Wednesday, 3 March 2010

MALTESERS - The lighter way to enjoy chocolate

Outro produto que é legal experimentar em London são os chocolates MALTESERS. Eu não sou a pessoa mais chocólatra do mundo, mas nada melhor do que a companhia de um chocolate  numa TPM ou como eles falam aqui, PMS.

Essas bolinhas aeradas criadas em  1936, tem uma consistência e um sabor, difíceis de esquecer.  Eles são uma febre e você encontra em todos os lugares...todos mesmo. Eles são mais populares no Reino Unido, Portugal, Irlanda e Austrália.  A marca fala que só em 2007 foram produzidas mais de dez mil bolinhas, o suficiente para dar a volta ao mundo 3,7 vezes. Realmente não sei como eles fazem esse cálculo, mas o que eu sei é que você precisa provar esse chocolate.
Como todas as marcas, tem uma linha de produtos dessa linha. Tem uma versão em chocolate branco, picolé e vários tamanhos de embalagens da versão tradicional, incluindo embalagens comemorativas para datas especiais.
Também existe inúmeras receitas com esse produto. Segue duas delas, sendo que uma é um Cheesecake do Jamie Oliver. Olha só:


Maltesers Eaton Mess

Serves: 4

Prep Time: 15 minut

Ingredients:

175g pouch Maltesers
200mls whipping cream
200g fresh raspberries
50g dark chocolate, broken into squares


Method:
Melt the chocolate in a heat-proof bowl over simmering (but not boiling) water. The bottom of the bowl should not be touching the water. Remove from the heat once the chocolate has just melted.
Meanwhile, crush up the Maltesers thoroughly inside their bag. You may need to apply a rolling pin or the bottom of a tin or bottle in order to get a good mixture of ‘well crushed’ and chunks.
Next, whisk the cream in a large bowl until soft peaks have formed. At this point add the raspberries and the crushed Maltesers, before folding gently to create a rippled effect. Don’t mix too well or you will lose the different colours.
Dish up into four bowls, before drizzling over the melted chocolate.
Finally garnish with a little crushed up Maltesers before serving immediately.


Cheescake (by Jamie Oliver)
Ingredients
200 g Maltesers
250 g Shortbread cookies (Butterkekse)
150 g Butter
500 ml Sour cream
600 g Cream cheese (like Philadelphia)
170 g Sugar
4 Eggs
Lemon zest of 1 lemon
Vanilla (I used 2 tablespoons of vanilla sugar)
1 Bar of chocolate

Method:

Line a normal sized spring form baking pan with baking paper (makes it easier to take it out in the end).

Crumble the cookies and the Maltesers and mix them with melted butter. Press the mixture into the spring form.

Mix sour cream, cream cheese, egg yolks, sugar, lemon zest and vanilla.

Whisk stiff the egg white and add to this mixture.

Fill on took of the cookie mixture.

Break the bar of chocolate into pieces and spread it over the cake (gently pushing them in).

Bake in the preheated oven at 170 degree Celsius for about 60 minutes.

2 comments:

  1. E se eu te contar que experimentei essas bolinhas por acaso o outro dia...num "ataque" de TPM - é claro! bjsss :)

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  2. hahahaha...e funcionou, não? hahahahahah

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